Severa Gjurin

Na odru in zasebno je samosvoja – takšna, kot je. Pristna, naravna, globoka. Ve, kdo je in kaj želi. Verjetno ne bo presenečenje, da jo je najbolj navdušila diskretna, samozavestna eleganca Fieste Vignale.

Glasbenica, ki ceni vrhunski zvok

Severa živi v prepletanju različnih, a sorodnih umetniških zvrsti – predvsem likovnega in glasbenega izražanja. Raziskuje nianse barv zvokov in svojega glasu. Glasba, ki jo razume kot živ organizem, jo spremlja tako rekoč na vsakem koraku. Na drugi strani pa ceni mirnejše okolje, ki ga prinese likovno ustvarjanje.

Severa ustvarja rock, pop in jazz, s poudarkom na akustiki. Njena in vsaka druga glasba, ne glede na zvrst ali stil, v novi Fiesti zveni popolno. Je namreč prvi Fordov avtomobil, ki je po zaslugi ekskluzivnega sodelovanja med Fordom in priznano znamko Bang & Olufsen opremljen z vrhunskim zvočnim sistemom B&O PLAY. S 675 vati in desetimi zvočniki, ki so oblikovno popolnoma skladni z elegantno Fiestino notranjostjo, bomo vrhunsko glasbo, ki smo je vajeni na koncertih ali doma, odslej lahko poslušali tudi na cesti. Fiestin 360-stopinjski zvok namreč skrbi, da glasbo in tišino, ki jo opredeljuje, slišimo točno tako, kot si jo je zamislil njen izvajalec.

Severa 1
Severa 2

Likovnica, pozorna na estetiko …

Severa o zvoku pogosto razmišlja skozi barvo. Vzame, na primer, njegov posamezni element in ga raziskuje. Kaj se zgodi, če je glas postavljen za odtenek drugače, če dodaš zelo malo bele ali rumene? Motiv, ki jo najpogosteje navdihuje, je figura. Pravi, da so barve in oblike osnovni likovni delci, ki govorijo že sami.

Prav to so upoštevali pri izdelavi nove Fieste. Njen izgled kljub številnim dodatkom in izboljšavam ni utrpel nobenih kompromisov. Odlikuje jo eleganca, strast; odseva značaj in prezenco.

 

… ki ostaja praktična in prizemljena.

Ustvarjalnost, pravi Severa, je kapaciteta, ki jo lahko gojimo. Zato svoje znanje rada deli na delavnicah za otroke in njihovo ustvarjalnost spodbuja z manj običajnimi, ‘funky’ likovnimi nalogami. Na njih udeleženci materiale, teksture, oblike in tudi simbolne vrednosti, na primer vonjev in okusov, pretvorijo v sliko. Severa se zaveda, da vse, kar želiš iz potenciala spremeniti v učinek, zahteva predano delo. Veliko pozornosti namenja podrobnostim v življenju, tudi čisto vsakdanjim, ki se sestavijo v celoto. V sliko, doživetje dneva.

Podrobnosti so izpostavljene tudi pri novi Fiesti. Fordove tehnologije in sistemi za varnost in udobje v vožnji so natančno premišljene, da deluje v sozvočju z ostalimi in ustvarjajo vrhunsko izkušnjo vožnje.