Politika varstva zasebnosti in piškotkov

Vaše podatke lahko obdeluje in uporablja Ford Motor Company Group in Summit motors Ljubljana ter z njima povezana podjetja, agencije, pooblaščeni Fordovi trgovci in serviserji ali druga podjetja, s katerimi sodelujeta pri ponudbi storitev za svoje kupce.

Ta politika varstva zasebnosti in uporabe piškotkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji za spletna mesta mojafiesta.si, mojafordkuga.si, mojfordcustom.si, mojfordkaplus.simojfordecosport.si, mojfordmustang.si in mojfordfocus.si šteje za uporabnika, vključno z vsemi podstranmi.

Uporabnik je vsaka pravna ali fizična oseba, ki uporablja oziroma obišče spletno mesto (v nadaljevanju: uporabnik).

Z uporabo spletnega mesta, uporabnik potrjuje, da se strinja s to Politiko varstva zasebnosti in piškotkov. Uporabnik se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta strinja s spremembami.

I. Varstvo osebnih podatkov

V podjetju Summit motors Ljubljana spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679 (GDPR) in Zakon o varovanju osebnih podatkov - ZVOP-1), našo politiko varstva zasebnosti in piškotkov in internimi akti našega podjetja.

1. Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s Politiko varstva zasebnost in piškotkov, je Summit motors Ljubljana, Flajšmanova 3, 1000 Ljubljana.

2. Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov

Summit Motors Ljubljana d.o.o. ima organizirano kontaktno točko, ki obravnava vprašanja ali zahteve v zvezi z osebnimi podatki (in njihovo obdelavo) in uveljavljanjem pravic. Pišete nam lahko na gdpr@summitmotors.si.

3. Obdelovalec osebnih podatkov

Pogodbena obdelovalca osebnih podatkov podjetja Summit motors Ljubljana sta družba Innovatif d.o.o., Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana in klicni center Ortus Inc., Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana. Upravljavec in obdelovalec osebnih podatkov sta medsebojna razmerja in obveznosti opredelila in uredila s pisno pogodbo.

4. Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam ali v tretje države

Summit motors Ljubljana zbranih osebnih podatkov ne posreduje tretjim osebam ali v tretje države.

Vaše podatke lahko obdeluje in uporablja Ford Motor Company Group in Summit motors Ljubljana ter z njima povezana podjetja, agencije, pooblaščeni Fordovi trgovci in serviserji ali druga podjetja, s katerimi sodelujeta pri ponudbi storitev za svoje kupce.

Podjetje Summit motors Ljubljana za pošiljanje e-novičnikov uporablja spletno platformo MailChimp, na kateri so shranjeni osebni podatki posameznikov za namen pošiljanja novic, in sicer ime, priimek, elektronska pošta, država. Spletna platform MailChimp zagotavlja spoštovanje zahtev iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679), poleg tega je pridobila certifikat skladnosti z zasebnim ščitom EU-ZDA (EU-U.S. Privacy Shield Framework. Splošni pogoji uporabe in Politika zasebnosti platform MailChimp so dostopni na https://mailchimp.com/legal/privacy/.

5. Vrste osebnih podatkov in nameni njihove obdelave

Podjetje Summit motors Ljubljana za spletna mesta mojafiesta.si, mojafordkuga.si, mojfordcustom.si, mojfordkaplus.si in mojfordecosport.si zbira in obdeluje osebne podatke na podlagi privolitve in legitimnega interesa.

5.1. Obdelava na podlagi privolitve

Summit motors Ljubljana zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov za namene pošiljanja splošnih novic in akcijskih ponudb. Navedena obvestila se pošiljajo izključno preko elektronske pošte.

Za ta namen Summit motors Ljubljana od posameznika zbira in obdeluje naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov.

5.2. Obdelava na podlagi legitimnega interesa

Summit motors Ljubljana zbira in obdeluje osebne podatke posameznikov na podlagi legitimnega interesa. Posameznik se lahko preko kontaktnega obrazca, ki je dostopen na povezavah vseh navedenih spletnih mest v uvodnem določilu točke 5 naroči na testno vožnjo, v ta namen pa mora podati naslednje osebne podatke: ime, priimek, elektronski naslov, telefonski kontakt, želeni datum in uro ter zastopnika.

Posameznik potrjuje, da je z oddajo podatkov preko tega obrazca seznanjen z namenom in pravili varovanja osebnih podatkov, omogočena pa mu je tudi povezava do Politike varstva zasebnosti in piškotkov.

Summit motors Ljubljana bo podatke iz tako oddanega naročila uporabilo izključno za posredovanje kataloga.

6. Varstvo osebnih podatkov

Podjetje Summit motors Ljubljana za zagotavljanje varovanja osebnih podatkov izvaja vse potrebne pravne, organizacijske in ustrezne logistično-tehnične postopke in ukrepe, bodisi samo na podlagi internih aktov, bodisi preko svojih pogodbenih partnerjev, tako, da se:

  • varujejo prostori, oprema in sistemsko programska oprema, vključno z vhodno-izhodnimi enotami;
  • varuje aplikativna programska oprema, s katero se obdelujejo osebni podatki;
  • preprečuje nepooblaščen dostop do osebnih podatkov pri njihovem prenosu, vključno s prenosom po telekomunikacijskih sredstvih in omrežjih;
  • zagotavlja učinkovit način blokiranja, uničenja, izbrisa ali anonimiziranja osebnih podatkov;
  • omogoča poznejše ugotavljanje, kdaj so bili posamezni osebni podatki uporabljeni in vneseni v zbirko podatkov in kdo je to storil, in sicer za obdobje za katero se posamezni podatki shranjujejo.

7. Rok hrambe osebnih podatkov

Osebni podatki posameznika, ki se obdelujejo na podlagi privolitve, se hranijo do preklica.

Osebni podatki uporabnika - posameznika, ki se obdelujejo na podlagi legitimnega interesa, se obdelujejo in hranijo dokler obstaja namen.

8. Pravice posameznika

Skladno z veljavno zakonodajo, ki ureja področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov Summit motors Ljubljana, Flajšmanova 3, 1000 Ljubljana ali preko elektronske pošte gdpr@summitmotors.si. Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi pritožbo v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko pritožbo glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

9. Ravnanje v primeru kršitev

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo podjetje Summit motors Ljubljana nemudoma izvedlo vse notranje in zunanje ukrepe (tehnične, organizacijske) za zaščito pravic in interesov posameznika, vsakega od prizadetih bo o tem obvestilo, prav tako bo s tem seznanilo pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

II. Politika piškotkov

Piškotki so majhne datoteke z besedilom, ki jih spletne strani uporabljajo zato, da so izkušnje uporabnikov bolj učinkovite.

Po zakonu lahko piškotke na vaši napravi shranjujemo v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje.

Ta stran uporablja različne vrste piškotkov. Nekateri se uporabljajo na zahtevo tujih strani, ki se pojavljajo na naši strani.

Za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletnega mesta, se uporabljajo naslednji piškotki (ang. cookies):

  • Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.
  • Piškotki za spremljanje statistike so piškotki, ki jih potrebujemo za spremljanje obiska na spletnem mestu z namenom izboljševanja uporabniške izkušnje.
  • Piškotki za trženje anonimno zbirajo podatke o vaših obiskih spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Natančen opis posameznega piškotka in čas njegove namestitve je razviden iz naslednje tabele:

Zahtevani piškotki

Zahtevani piškotki naredijo spletno stran uporabno, saj omogočajo osnovne funkcije, kot so navigacija po strani in dostop do varnih območij spletne strani. Spletna stran brez teh piškotkov ne deluje pravilno.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
iCD mojfordecosport.si do konca seje Uporablja se za shranjevanje odločitev uporabnika o piškotkih. Veljavnost piškotka je določena s strani uporabnika.
SMID mojfordecosport.si 6 mesecev Anonimni identifikator obiskovalca spletišča.

Piškotki za spremljanje statistike

Piškotki za statistiko pomagajo lastnikom spletnih strani razumeti, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran tako, da anonimno zbirajo in javljajo informacije.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
_ga Google Analytics 2 leti Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.
_gat Google Analytics seja Aplikacija Google Analytics uporablja piškotek za uravnavanje števila zahtevkov.
_gid Google Analytics seja Opravi registracijo edinstvene identitete (ID), ki se uporabi pri ustvarjanju statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran.

Piškotki za trženje

Piškotki za trženje se uporabljajo za sledenje uporabnikom prek spletnih strani. Namen je prikazovanje oglasov, ki so primerni in zanimivi za posameznega uporabnika.

Ime piškotka Servis Veljavnost Opis
datr, lu, sb Facebook 2 leti Statistika ogledov spletne strani.
locale Facebook 1 teden Statistika ogledov spletne strani.
presence Facebook do konca seje Statistika ogledov spletne strani.
xs, c_user, fr_, pl_ Facebook 3 mesece Statistika ogledov spletne strani.
Id, IDE doubleclick.net 1 leto Statistika ogledov oglasov.
DSID doubleclick.net do konca seje Statistika ogledov oglasov.

III. Veljavnost

To Politiko varstva zasebnosti in uporabe piškotkov podjetja Summit motors Ljubljana bomo po potrebi dopolnjevali, o čemer vas bomo ustrezno obvestili.

Ta Politika je objavljena na spletnih mestih mojafiesta.si, mojafordkuga.si, mojfordcustom.si, mojfordkaplus.si, mojfordecosport.si, mojfordmustang.si in mojfordfocus.si in velja od 25. maja 2018 dalje.