Udobna in praktična

Pametne tehnologije delajo vaše življenje prijetnejše in udobnejše na vsakem koraku. Pri Fordu menimo, da bi moralo to veljati tudi za vaš avto. Zato je nova Fiesta opremljena s pametnim 'SYNC 3' sistemom, 'B&O PLAY' zvočnim sistemom in panoramsko streho, ki jo lahko odprete. Nova Fiesta je prostor udobja in pametnih rešitev za vsakodnevno doživetje vožnje, ki se ga boste vsakič znova veselili.

 

Pri opisu Fiestinih funkcionalnosti navajamo tudi takšne, ki so na voljo samo v določenih modelih ali za doplačilo. Za več informacij preverite trenutno veljavni cenik.

 

video Pametna tehnologija ki caka na vas govorni ukaz

Pametna tehnologija, ki čaka na vaš (govorni) ukaz

Ford 'SYNC 3' je najsodobnejši sistem, ki omogoča, da ostanete povezani in da upravljate vaš telefon, glasbo in navigacijski sistem z intuitivnimi glasovnimi ukazi ali prek 20,3 cm (8 palčnega) barvnega zaslona na dotik. Poveže se s sistemoma 'Apple CarPlay' in 'Android Auto', z 'Applinkom' pa lahko dostopate do nekaterih izmed vaših najljubših aplikacij za pametne telefone. Promet v živo pomaga, da se izognete zastojem. Govorni ukaz "Lačen sem" zadošča, da prikličete seznam lokalnih restavracij, ali pa Michelinov vodič, v katerem lahko in izberete restavracijo in izvedete rezervacijo.

popoln zvok z b0 play

Popoln zvok z 'B&O PLAY'

Vaša najljubša glasba si zasluži, da zveni tako, kot si jo je zamislil njen avtor. In natanko to bo v novi Fiesti pričaral posebej zanjo ustvarjen vrhunski zvočni sistem 'B&O PLAY'. Ta vrhunski zvočni sistem s 675 watti zagotavlja bogat, mogočen zvok prek paketa, ki vključuje 10 zvočnikov, nizkotonec in globokotonec. To napredno tehnologijo so posebej za Fiesto zasnovali, razvili in naravnali strokovnjaki akustike pri sistemu 'B&O PLAY'. Zato dajte vašo najljubšo glasbo na glas in uživajte v vaši potujoči koncertni dvorani!

video Velika panoramska streha za prijetno svetlo notranjost

Velika panoramska streha za prijetno svetlo notranjost

Ni veliko majhnih avtomobilov, ki jih lahko kot novo Fiesto opremite z razkošno dvodelno stekleno panoramsko streho. To lahko bodisi priprete ali jo popolnoma odprete s potiskom nazaj in tako ustvarite svetlo, zračno notranjost. Ko je zaprta, pušča naravno svetlobo v kabino, atermično steklo pa vas ščiti pred vročino in škodljivimi ultravijoličnimi žarki. S preprostim pritiskom na gumb se električno krmiljen strešni zastor pomakne naprej ali nazaj.

Vasa Fiesta. Natanko taksna kot jo zelite

Vaša Fiesta. Natanko takšna, kot jo želite.

Novo Fiesto lahko do potankosti prilagodite vašim željam. To vam omogoča širok nabor opreme za doplačilo. Od enobarvnih, kovinskih, dvobarvnih in posebnih barv zunanjosti do notranjih poudarkov, slogov oblazinjenja in šivov, pa različnih dizajnov platišč ... Ne glede na to, kakšen videz avtomobila si želite, boste v Fiestinih paketih opreme po meri zagotovo našli to, kar potrebujete.

Pretegnite noge prostora je dovolj

Pretegnite noge, prostora je dovolj

S pametno razporeditvijo prostora v kabini boste v novi Fiesti imeli več prostora kot kadarkoli doslej. Zadnji sedeži imajo skrbno oblikovana naslonjala, zaradi katerih bodo vaši potniki sedeli še malce bolj nazaj in s tem pridobili vedno dobrodošel prostor za noge.

Sedezi in volan ki vas pogrejejo

Sedeži in volan, ki vas pogrejejo

Ogrevani sedeži za voznika in sopotnika so na voljo opcijsko. Na voljo so tri jakosti toplote. Med njimi izbirate preprosto z gumbom za nadzor levega in desnega sedeža, rdeča lučka pa nakazuje, katero toplotno nastavitev ste izbrali. V mrzlih jutrih ter hladnih dneh in nočeh vas bo ogrevan volanski obroč ogrel bolje kot rokavice.

video Preprosto brez kljuca

Preprosto brez ključa

Približajte se Fiesti in Fordov 'KeyFree' sistem bo zaznal vaš ključ, tudi, če ga imate v torbi ali žepu, in odklenil vrata. Tudi ko boste sedli za volan, ne boste potrebovali ključa: avto prižgete tako, da pritisnete na sklopko in pritisnete na gumb za vžig.

Pametno shranjevanje pametnih telefonov

Pametno shranjevanje pametnih telefonov

'My Ford Dock' je domiselna oblikovalska rešitev za varno shranjevanje vašega pametnega telefona, MP3 predvajalnikov ali navigacijskih naprav. Z njegovo pomočjo boste vedno imeli pregled nad napravo in obenem ohranili pogled na cesto. Shranjevalni prostor se nahaja na vrhu sredinske konzole in ima premični pokrov, s katerim varno pritrdite vašo napravo.

Prostor za vse

Vse na svojem mestu

Vsak najmanjši delček Fiestine notranjosti je optimalno izkoriščen. Glede na izbrani model boste v njej našli do 19 odlagalnih površin. Poseben predal za naprave pred prestavno ročico je odličen prostor za vaše mobilne naprave. Guma na dnu preprečuje njihovo premikanje med vožnjo, USB vtičnica pa omogoča polnjenje med vožnjo.

Za vaso popolno informiranost in zabavo

Za vašo popolno informiranost in zabavo

Fiesta vam ponuja različne ravni t.i. 'In-Car Entertainment' (avtomobilskega sistema za informacije in zabavo). Sistem, ki je del osnovnega paketa, vključuje Hi-Fi radio, šest zvočnikov, Bluetooth, dve USB vtičnici… Naprednejši paketi vključujejo digitalni (DAB) radio, 20,3 centimetrski (8-palčni) barvni zaslon na dotik, združljivost s sistemoma 'Apple CarPlay' in 'Android Auto', sedem zvočnikov, sistem 'SYNC 3' s povezljivostjo Bluetooth in glasovnim upravljanjem, in še mnoge druge funkcije.

Brezskrbna souporaba avtomobila z MyKey

Brezskrbna souporaba avtomobila z 'MyKey®'

Funkcija 'Ford MyKey®' vam omogoča, da nastavite največjo hitrost, opozorilnik za uporabo varnostnega pasu in celo glasnost zvočnega sistema. Ta tehnologija vam zagotavlja večjo brezskrbnost, če vaše vozilo posodite prijatelju ali družinskemu članu. Zelo preprost je za uporabo: samo vstavite ključ, zaženete avtomobil in nato sledite preprostim navodilom, da programirate omejitve, ki jih želite nastaviti za ta ključ. 'Skrbniški' ključ brez omejitev obdržite zase, za druge pa lahko programirate celo več ključev s prednastavljenimi omejitvami.

video Hitro ocistite vetrobransko steklo s Quickclear

Hitro očistite vetrobransko steklo s 'Quickclear'

Ta domiselna funkcija vam omogoča, da se v ledenem jutru hitro odpravite na pot. S preprostim pritiskom na gumb se ultra tanka grelna vlakna segrejejo in z vetrobranskega stekla odstranijo led in zarositev ter odmrznejo brisalce. Sistem začne delovati v nekaj sekundah, celo pri temperaturah pod ničlo.

Temperatura ki vam ustreza

Temperatura, ki vam ustreza

Vaši Fiesti lahko dodate klimatsko napravo s samodejno regulacijo temperature. Nastavite temperaturo, ki vam ustreza, in Fiesta jo bo vzdrževala z naprednim klimatskim sistemom.

Zunanja ogledala ki se sama zascitijo

Zunanja ogledala, ki se sama zaščitijo

Pri zapuščanju tesnih parkirnih prostorov se stranska ogledala lahko kaj hitro poškodujejo. Vaši Fiesti lahko dodate stranska ogledala, ki jih lahko poklopite iz notranjosti avtomobila s preprostim pritiskom na gumb. Ogledala so ogrevana in hitro posušijo zmrzal ali vlago.

video Zascita pred praskami in udarninami

Zaščita pred praskami in udarninami

Na majhnih parkirnih prostorih vrata pogosto udarimo in poškodujemo. Ne pri novi Fiesti: ob odpiranju vrat se iz njih sproži tudi poseben ščitnik za rob vrat, ki prepreči poškodbe na vašem ali sosednjih avtomobilih.