Moč in učinkovitost

Zakaj bi morali izbirati med navdušujočo močjo in varčno učinkovitostjo? Pri novi Fiesti vam ni treba. Njen 1.0 litrski EcoBoost bencinski motor je šestkratni dobitnik naziva Mednarodni motor leta. Funkcija 'Start-Stop' vam pomaga prihraniti gorivo vsakič, ko se ustavite pri rdeči luči. Vrhunska vozna dinamika in preciznost krmiljenja ustvarijo brezkompromisno prijetno izkušnjo avtomobilske vožnje.

 

Pri opisu Fiestinih funkcionalnosti navajamo tudi takšne, ki so na voljo samo v določenih modelih ali za doplačilo. Za več informacij preverite trenutno veljavni cenik.
Vec moci. Vec izkoristka. Vec uzitka.

Več moči. Več izkoristka. Več užitka.

Revolucionarni novi 1,0-litrski 3-valjni bencinski motor EcoBoost vam zagotavlja moč, ki bi jo pričakovali od običajnega 1,6-litrskega motorja, pri tem pa dosega za 24 % manjšo porabo in za 25 % nižje izpuste CO2. Diamantu podobna prevleka na batnih obročkih zmanjšuje trenje; turbopolnilnik, neposredni vbrizg in spremenljiva časovna uskladitev ventilov pa izboljšujejo izkoristek. Rezultat je izjemno varčen motor, ki je že šesto leto zapored izbran za mednarodni motor leta v svoji kategoriji.

Dizelska moc

Dizelska moč

Fordov 1,5-litrski TDCi s 88 kW (120 KM) je prvi tako zmogljivi dizelski motor za Fiesto. Zagotavlja vsestransko kombinacijo moči, navora in varčne porabe za odlično vozno izkušnjo, šeststopenjski ročni menjalnik pa poskrbi, da bodo pričakovani izpusti CO2 znašali le 89 g/km. 1,5-litrski motor TDCi je na voljo tudi s63 kW (85 KM) – 7 kW (10 KM) več od najvarčnejšega motorja za predhodni model Fieste – izpusti CO2 pa bodo v kombinaciji s Fordovim novim šeststopenjskim ročnim menjalnikom predvidoma znašali 82 g/km.

Variabilno servisiranje

Variabilno servisiranje

Variabilno servisiranje je intuitiven način vzdrževanja vašega avtomobila, ki tudi prihrani denar. Oblikovan je tako, da maksimalno podaljša razmike med rutinskimi servisnimi pregledi. To stori tako, da nenehno spremlja različne dejavnike, na primer čas in razdalje vaših poti, temperaturo olja, vašo povprečno hitrost in povprečno porabo goriva. Sistem vse te podatke analizira in opredeli servisne intervale na podlagi vaše dejanske uporabe avtomobila. Maksimalni razmak med dvema rutinskima servisoma je tako lahko kar dve leti oz. približno 30.000 km.

Porabite manj goriva s StartStop sistemom

Porabite manj goriva s 'Start/Stop' sistemom

Ko se ustavite ob semaforju ali v koloni, lahko ta tehnologija samodejno ustavi motor (ne prekine pa delovanja pomembnejših naprav, kot so žarometi, klimatska naprava, radio in 'Ford SYNC'). Ko ste pripravljeni nadaljevati vožnjo, samo pritisnete sklopko, izberete prvo prestavo kot običajno in sistem se bo ponovno zagnal. Sistem 'Start/Stop' je zlasti učinkovit pri mestni vožnji, kjer lahko porabo goriva zmanjša za do 10 %.

Gumb za ucinkovitost

Gumb za učinkovitost

Domiselna nova funkcija pri Fiesti je njen 'Eco' gumb. S pritiskom nanj se zaženejo sistemi in nastavitve, ki vam pomagajo prihraniti še več goriva: na primer omejijo pospeške, upočasnijo motor v prostem teku, upočasnijo ventilatorje klimatske naprave ... Morda se vam to zdijo malenkosti, toda vse skupaj lahko veliko pripomore k bolj ekonomični vožnji.